Institut za nuklearne nauke "Vinča", potpisivanjem Ugovora o saradnji sa Centrom za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, postao je prvi veliki korisnik jednog od najinovativnijih servisa PKS, platforme INNO VERSE, zasnovanog na veštačkoj inteligenciji.

ai pks1
Ugovor o saradnji, na godinu dana, potpisali su Predrag Nikolić, direktor Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (CDT PKS), i prof. dr Snežana Pajović, direktorka Instituta za nuklearne nauke 'Vinča', jednog od vodećih u Srbiji, sa bogatom tradicijom i doprinosima u velikom broju naučnih disciplina.

ai pks2
- Ovo partnerstvo je za Institut za nuklearne nauke Vinča od velikog značaja, a potpisivanje ugovora znači da zvanično postajemo deo značajnog projekta modernizacije i unapređenja Srbije kroz projekat digitalne transformacije. Ovo će omogućiti ne samo razvoj industrije već i naučno istraživački razvoj, na mnogo intenzivniji i moderniji način, sve radi definisanja visokih tehnoloških pristupa i inovativnog biznisa - izjavila je prof. dr Snežana Pajović, direktorka Instituta 'Vinča'.